неделя, 21 август 2011 г.

СПРАВ(ОО)ЧНИК ЗА БЛУЖДАЕЩИ ДУШИ - 18

            Жаждата за знание е основен двигател на човечеството, както и желанието да се забавляваме. В този смисъл могат да се направят милион аналогии с причинно-следствени връзки между дадено откритие и породилото го желание за удоволствие и забавление. Примерно, ако Галилей не обичаше да гледа звездите, нямаше да сътвори първият телескоп и да докаже хелиоцентричната система на Коперник, който също обичал да гледа нощното небе. В този ред на мисли и Джордано Бруно нямаше да изгори на кладата, ако не обичаше да гледа звездите и да отстоява теорията си пред тогавашната църква, която е отстоявала геоцентричната система, но това е друга тема и касаe личностния егоцентризъм. Но да си дойдем на темата! Дали Архимед щеше да открие неговия прословут закон, ако не обичаше да се къпе? Или Нютон щеше ли да открие гравитацията, ако не обичаше да се излежава под разни ябълки? Цялата ни еволюция и в по-ранен етап се базира изцяло на любопитството, което е развивало логиката ни и желанието ни да се забавляваме. Или поне да рационализираме работата си така, че да ни остава повече време за удоволствия. Всъщност един от фундаменталните въпроси е дали мързелът пречи на мисловната дейност или я стимулира? Според мен я стимулира. Ако хората не ги мързеше, то те нямаше да опитомят коня за да се возят на него и да го ползват за впрегатен добитък, а само щяха да го консумират изпечен на друго откритие, което пък е породено пак от желанието за удоволствие. Просто пра-човеците са обичали да им е топличко и са овладяли огъня. Поради тази причина обаче на по-късен етап са измислени нови две неща - зъболекарската машинка и епилатора. Ще попитате защо? И аз ще ви отговоря. Защото, ако си ядяхме сурово месо до ден днешен, то нямаше да имаме нужда от стоматологична интервенция. Нима сте виждали маймуна с развалени зъби или лъв в дентален център? А относно епилацията огънят е спомогнал като в процеса на неговата експлоатация хората са започнали да се обезкосмяват, тъй като не са имали нужда от козината си, защото им е било топло около огъня. Така след стотици хиляди години нашите самки са се обезкосмили драстично, но не и достатъчно, така че се нуждаят от допълнителни обезкосмителни интервенции, чрез които да доизчистят антиафродизиаческите, страстоубийски, издайнически косъмчета, наследени от тяхните много пра-пра баби. Други няколко открития са изцяло плод на влечението на човека към забавлението, избавлението от скуката и любовта му към клюката. Това са народните приказки, пощенските гълъби, телефона, интернет и най-висшата форма на всичко това - "Фейсбук".  Ами часовника! Защо аджеба се опитваме да измерваме времето? Ми много ясно, защото обичаме всичко да ни е точно! 
     Такива дълбокомислени съждения минаваха през главата на Гага, докато се опитваше да изобрети нещо ново. Тя спокойно се чешеше по сто и първа страница, където бе нарисувала един чувал с нещо за удоволствие и чакаше той да се материализира. Но уви, вече няколко часа се дръгнеше стоически, но нищо не се случваше. Наблюдавайки сърбящата й драма до нея се доближи оранжерията Волф и я попита:
- Ехоооооо....... Не се чешай толкоз, че ще протриеш и бъчвите с абсент и ще ни оставиш незадоволени! Я драсни още няколко бъчви, пък продължавай да се драпаш!
- Ама Волф! Ама приятелю! Нима само абсента ти носи радост?
- Не! И гроздовата ми носи!
- Нямах това впредвид! Аз съм нарисувала един чувал с удоволствие и го чакам да се материализира.
- Хъмммм.....Грозде ли е? Ама аз вино на хапчета не пия. А течности в чувал не се съхраняват. Освен ако не е от онези, в които се пълнят вината от картонените кутии.
- Не знам какво е. Удоволствие. Кеф някакъв. Но не се появява нещо.
     В този миг се появи Мариане Хороскопиакис и веднага даде своето предложение. Мариане беше много светната във всички загадачни области и за нея света на езотериката, мистиката и тайнствата беше като прочетена книга. Като книга за гледане на боб или като книга за гледане на зърна от индийски коноп. 
- Ама, многоуважаема г-жо Гага! Няма как да успеете да материализирате мисли и усещания, за които не знаете дори как изглеждат. За да ви се сличи нещо или за да ви се получи някакво желание, е нужно първо на първо да го визуализирате достатъчно детайлно и конкретно в собственото си съзнание и сетне да му придадете нужната мисловна енергия. Аз така колко неща съм материализиралаааа....Е-хеееее........
- Считам, че думите ви не са лишени от смислено съдържание и бих се вслушала в тях. Но споделете с нас вашите успехи в областа на спиритуалната материализация! - рече умислено Гага.
- Ама разбира се! Големи успехи съм постигала в материализирането на ски и сноуборди на моите бивши гаджета, които към момента на спиритуалната визуализация са били настоящи. Тоест: имаш едно гадже или няколко такива, примерно. И започваш да си мечтаеш, как им намазваш ските и ги пускаш по шанцата на осъдените души и те летят надолу като изсмукани самотни лимони без семки. Преди това разбира се им правиш хороскоп. Задължително! И пак така задължително в първия хороскоп им предвещаваш безметежна любов, но във втория е хубаво да видиш някаква шанца, писта или поне някакъв хубав склон или стръмен хребет. И така. И други неща съм материализирала. Кънки, скейборди, ролери, костюмчета за шорт трек, тобогани, бобслейчета, шейнички, Чук и Гек, малки водни ски, банани без спасителни жилетки, хлъзгави джапанки, дори най-обикновени найлонови чували и други неща. Е! Петромаксовите лампи не ми се получиха, но той тоя сам си се запали така или иначе!
- Това е доста интересно, драга ми Хороскопиакис, но аз искам да създам удоволствие!
- Е удоволствие де! 'Наеш къв кеф е като ги гледаш как безпомощно летят по пистата и си мислят, че последния месец от връзката ви си си писла на Айфона по работа. Хахахахахахаха........А ти си се спуквала от флиртове със следващите жертви! Ебати кефа!
     Букленцето едва дочула съответните метафори се доближи до Мариане и и рече:
- Е стига дееееее.........Аз не мога така! Аз си обичам да си обичам. Не искам да изоставям и да бъда изоставяна. Искам да си ми е кеф без да наранявам никого! И като Гага да измислям и изобретявам неща, с които и на другите да им е кеф.
- Е то аз искам и на другите да им е кеф, но то така не става! Ако много се вторачваш в желанието си да направиш другите щастливи, рискуваш да допуснеш пробив в корпуса на собственото си щастие и да ти изтече цялото удоволствие. - задълбочено се изказа Хороскопиакис.
      Гага най-накрая спря да се чеше и погледна на сто и първа страница. Тутакси съзря, че от чувалчето се подава някаква машинария. Представи си, че това е машина за измерване на удоволствието и на мига тя се материализира.
- Яяяяяяяя........получи се! - възкликна тя - Това е новият ми ГАГА-КЕФОМЕР. Кой иска да му измеря удоволствието по стобалната система на Гагафайт?
- Аз, аз!-провикна се Буклето докато си пееше песента на лейди Гага "Ебима бейби"
   Гага я закачи на кефомера и стрелката на уреда се озова на 95%.
- Ехааааааа.........Браво Букле! - възкликна Волф - Искам и аз!
    Гага закачи и Волф на кефомера, но той отчете едва 20%.
- Какво нещастие! Каква драма! - възкликна Гага и извади от тефтера си едно юзче с ракия и една шопска салата. Веднага стрелката се вдигна на 50%. Извади още едно юзче и се вдигна на 55%, още едно - и на 60%. Накрая извади една бутилака и кефомера отчете 70%. Накрая й писна и извади една бъчва. Стрелката отчете 80%. На Гага й писна, а наистина желаеше да види Волф усмихнат и извади от тефтера си една цистерна с ракия. Кефомера отчете 90%. Помисли, помисли и рече:
- Волф! Приятелю! Онова море отсреща виждаш ли го? Цялото е от гроздова ракия от 58 градуса!
- Дай един спиртомер! - сприхаво каза Волф докато стрелката на кефомера се колебаеше между 90 и 95 %.
     Гага извди спиртомера. Волф събу джапанките си и заплува към шамандурата. Там се позабави малко, но междувременно кефомера удари стотицата.
- Урааааа.........Урааааа....... - провикна се Волф -Гагааааа.....нарисувай ми една опаковка презервативи, че ми люти на лигавицата на камбанката!
      Гага нарисува една едно кашонче капути с вкус на пияни вишни и се обърна към Мариане:
- Ще те изпробваме ли?
- Да! Но преди това нека да пусна едно гадже по пистата! Иначе ще излезне, че съм ебати нещастното същество! Ама нарисувай ми една пистичка, моля те!
    В този момен до тях се озова пистата на Шилигарника и Мариане пусна едно свое любимо гадже по пистата. Кефомера изпълни скалата на Гагафайт, а Мариане си извади Айфона и написа следното съобщение - "Къде си, любов моя? Чакам те на Бъндеришка поляна!"
     Удоволствията се съдържат и откриват на различни места. Въпросът е как или кой ще плати цената!

СПРАВ(ОО)ЧНИК ЗА БЛУЖДАЕЩИ ДУШИ - 17

На земята беше август и всички отпускаха края на въжето. Даваха го лабаво демек. Но тук в астралния духовен свят си беше най-обикновен отпускарски месец, защото тук винаги и всички бяха в отпуска. Поне относно общоприетото схващане за работа. Това разбира се не означаваше, че духовните рейнджъри не се нуждаеха от забавление. Напротив! Постоянно се нуждаеха от забавления. Те се бяха превърнали в еманация на рафинираните гуляи. Лейди Гага беше повикала една трупа японски артисти, които да изнесат спектакъл на класическият японски театър Кабуки. Тя много обичаше Кабуки. След оригамито, икебаната и йо-йо-то, Кабуките й бе най-любимо. Всички бяха поканени да присъстват и да споделят върховното удоволствие от това да гледаш японска пантомима с бели маски под отвратителен музикален съпровод от полутонове. Уникално! Най-удивена бе Флореспейса, която бе толкова удивена, че в продължение на час и половина след спектакъла се бе препарирала в стойка лотус и викаше "Омммммммм-оммммммм-оммммммм". Бойс Волф, който бе завършил МИ-то, въпреки огромното си желание да завърши лесотехническия се впечатли от нейното Омммммм и я запита дали знае закона на Ом.
- Не. Аз съм последователка на будизма. Никакви сухи материи не ме касаят. - отговори Фло.
- Не те касае, не те касае, ама си пускаш печката да си направиш крем брюле! И си слагаш две бучки лед в Бейлиса. Ти да не мислиш, че Буда ти носи тока у вас. Който не знае закона на Ома, да си оди дома! - глобално и троснато отвърна Волф.
- Да, така е! - намеси се Асита Тина. И Георг Ом, и Джеймс Ват, и Алесандро Волта, всичките те ни  помагат да си разхладим бялото винце и да си панираме кашкавалчето. Но нима това е всичко? Алесандро Волта да ми панира 220 кашкаволта, а Алехандро Фернандес да ме покани на Зумба!
       В мига в който Асита изрече думата Зумба, се появи Маркизата.
- Да! Точно така! Идвайте с нас на Зумба! Аз минах през всички школи по пилатес, аеробика, карате и самбо, но зумбата е върха. Подскачаш.......махаш с крачета.........фурия!!! - рече Маркизата и запърха с клепки над забелените си от мечтателност очи.
- Я! Мини Маус е дошла при нас. - обади се Буклето при вида на замечтания, пърхащ с мигли поглед  на Маркизата.
- Това не е Мини Маус бе ей! Това е Маркизи Зумбаус. - се намеси Еми Пани. - Ще ни води на танци. Айде да тръгваме, че после аз пък ще ви изненадам с моето хоби. Абе всеки днес ще ни запознае с хобито си. 
   Маркизата заведе групата на Зумба, където всички се разкършиха във вихрени танци, а Асита Тина от мерак чак разтегна сухожилие. Това разбра се не можеше да помрачи прекрасното й зумба настроение. След като се натанцуваха до насита и на всички им запукаха ставите, поседнаха задъхани и решиха да обсъдят дневния ред за запознаване с хобитата на другите. Еми Пани взе думата и рече:
- Такаааааа......! Значи! Гага ни запозна с традиционния японски театър Кабуки. Маркизата ни заведе на Зумба. Да видим другите с какво ще ни изненадат. Нека да започнем по старшинство. Вие, Фло, с какво ще ни изненадате?
- Ще ти дам аз едно старшинство! Не си ли чувал, че Мерцедес години няма? Плюс това Волф е по-ретро от мен и е Фоксваген. Ами с какво..........то е ясно. Аз ще ви заведа на паневритмия. Да видите вие, какво чудо е. Като турим ония ми ти бели нощници, като заобикаляме бетер като зомбита в кръг...мале, мале, мале....... И това не е секта да знаете! Това е философия! Танцът е философия! Аз съм философия! Всяка моя клетка е философски настроена, когато си сложа нощницата и заобикалям в кръгове в бялото братство.
- Това май вече го правихме, ама няма значение. А вие г-н Волф с какво ще ни изненадата?
- Кой? Аз ли? Амииии.......аз ще ви заведа на фестивала на радомирския канабис, където ще има промоция на новия сорт "Боб Марли сънрайс" То по принцип това не ми е хоби, но за съжаление фестивала на радомирската парцуца е през ноември. А след това може да направим посещение на гроздовите масиви на винпром квартал Върба, където ще ви дам да опитате от таз годишния първак. След това ще ви заведа в парк "Бучалото", там ще видите изключителния природен феномен, а именно водопада Бучалото, който по своята магия, красота и грандиозност превъзхожда в пъти Ниагарския водопад и водопада Виктория, а Райското пръскало пред него изглежда като райското пръскало у гащите ми. Абе с две думи ще останете без дъх.
   Еми Пани се усмихна и продължи нататък по старшинство. А вие Асита Тина, с какво ще ни изненадате?
- Ами аз, драги приятели, ще ви заведа на народни танци. Да му друснем ний хорце. Ще ви науча  на право, на криво хоро, на пайдушко, на ръченица, на радомирска копаница, на дунавско, на ропотамско, на нилско право и мисисипско и даже и на парижка ръченица, мадридска копаница и рейкявикска друсаница. И за финал ще ви свиря на хиляда и една каба гайди. И те така! А ти мастилени човече, къде ще ни заведеш, като по старшинство ще караме, ти трябваше да си преди мен. Нали така? И те така!
- Ами аз ще ви заведа на уйненският каракудариум, който за в бъдеще ще го разширя още и ще го зарибя с делфини. Но до тогава ще ви демонстрирам дресура на каракуди и гупита. А коронния ми номер е дресура на пъстърва на тиган и дресура на глиганче с лимонче в устата. Ще си оближете пръстите от емоция. Но я все пак да видим Буклето къде ще ни заведе?
- Аз ли? Ми това е хел. Аз ще ви заведа на лекция в софийския университет на тема "сексуалната стимулация на ерогенните зони при мъжете - теория и практика" Лекцията ше я водят Иван и Андрей и естествено Ники Кънчев, защото те и без това са навсякъде. След лекцията ще ви заведа на нощно заведение, където ще ви направя демонстрация на антидарвиновата ми теория. Тоест, как от човек ще се превърна в маймуна. И за да си имам компания в клетката на изтрезвителното, ще взема и още една мармозетка с мен, а именно Тедита Тати. С нея винаги успяваме да докажем теорията. Пани, а я попитай Паполети къде би ни завела? 
- Да! Сега ще я повикам. Бойс Волф да си затвори очите, ако иска да ни заведе на фестивала на леката дрога в Радомир. Папиииии...........Паполетиииии...........А, ето я и нея! Паполети, ти с какво ще ни изненадаш по случай рожденния си ден?
- Аз ще ви изненадам с демонстрация на тяло. Първо ще ви дефилирам по монокини, после по бикини и после без горнище. После ще ви дефилирам по горнище, но без долнище и после без долнище и по звездички, после по лейкопласти и накрая чисто гола. А коронния ми номер е убеждаване на сецнат инструктор с напреднала дископатия, плексит, лумбаго и ошипяване плюс дискова херния да прави секс с мен. Оркестърът свири туш, а инструкторът припада от желание докато му се доспива.
    Така душевните рейнджъри се запътиха да изпълняват дневния ред. Слънцето все по-косо озаряваше летният ден, холандската детелина пълнеше рошавите си главички, а Еми Пани започна да отказва цигарите и дъвчеше никотинови дъвки, които му бяха подарак от една от мармоазетките. Понякого е нужно толкова малко да спреш цигарите. Толкова малко! Просто трябва да имаш толкова малко пари, че да не можеш да си купиш такива и готово. И те така!

понеделник, 8 август 2011 г.

ЛИЦА

Лицата мои многолики от ръцете ми са пили .
Разлистват ги копнежи плахи.
По нещо са си много мили...


Лицата мои многолики са крещящи или неми.
Понякога мълчат ужасно.
С изпъкнали понявга вени.


Лицата мои многолики са препънати жребци.
Понякога препускат бясно.
Понявга спънати следи.

неделя, 7 август 2011 г.

ЗРЯЛАТА ЛЮБОВ

Обичай ме зряло и топло
С пастелени чувства бъди
И лудо обичай ме също,
като в измачкана слама следи

Зряло като клас житен
Като есенен повей сред ръж
Зряло, толова зряло и силно
Като рамо на истински мъж

И нека узрелите чувства не вехнат
Нека се сгушим во веки у тях
И с лудост и страст ги полеем
За да поникнем отново във грях