вторник, 23 ноември 2010 г.

КРАТКА ПРИКАЗКА ЗА ПРИНЦОВЕ И ПРИНЦЕСИ,ПОДХОДЯЩА ЗА РАЗКАЗВАНЕ ЧРЕЗ ШОРТ МЕСИДЖ СЪРВИС

През девет планини в десета, на брега на един лозов плаж, в дворец на колела, живеел чудно хубав принц! Принц Ми бил толкова хубав, че го желаели всички принцеси и моми в царството!Дошло му време да се жени и решил да направи бал, в който да се запознае с кандидатките за място в покоите му! Извикал глашатая, дал му свитъка с поканата и той започнал да обикаля из страната. Стигнал до големото село и забил тъпана насред ялта! Чула за бала и дъщерята на бай Геле. Затъкмила се с най-сносната си премяна, сложила свеж гербер зад ухото си и тръгнала към царството! Дошъл денят на бала и всички моми и кокони били добре дошли. Отворили се дверите на мобилният дворец и кандидат принцесите влезли. Засвирила музика и заприиждали блюда и питиета. След това се появил и принц Ми. При вида на чудно хубавата му, зашеметителна и омагьосваща красота половината от кандидатките припаднали, а другата половина изпаднали в несвяст! Когато се свестили, принцът застанал пред тях и им задал една задача! Казал им, че която принцеса успее да стъпи в стъпенките на сърфа и му изправи мачтата, тя ще е неговата избраница! Засуетили се ония ти ми булки, запрепъвали се коя да е първа, само Ел стояла скромно в ъгъла и чакала да й дойде реда. Всички се изредили да си напъват краката в стъпенките, но никоя не успяла! Тогава принц Ми забелязал красивото русо девойче и я поканил и тя да опита! Пробвала и Ел, и какво мислите? 
О чудо!!! От раз си вкарала крачетата в стъпенките и му изправила мачтата! Принц Ми и принцеса Ел от този миг насетне заживели дълго и щастливо!

2 коментара:

  1. Да ти завидят Братя Грим, Шарл Перо, Андерсеновци и тем подобни...Нека да ги видя днес на фона на тази история какви ще са им техните приказките !

    ОтговорИзтриване