понеделник, 21 март 2011 г.

ДЕНЯТ НА ЕДИН НЕОСЪЩЕСТВЕН АСТРОНОМ

Еми Пани стана рано сутринта в първо-пролетната утрин. С приповдигнат дух и нескрит ентусиазъм се отправи към работното си място. След като за около час подготви всичко, за да може да започне плодотворния трудов процес, седна и отвори една книга."Основи на квантовата физика и механика". Пани не беше физик, но много се влечеше от тази материя. Преди около две седмици завърши прочита на "Физика на твърдото тяло". За неосведомените искам да спомена, че това няма нищо общо с физиологията на еректиралия пенис! Та докато благо и жадно Пани попиваше науката за квантите, някой потропа на бара:
- Извинете, една шкембе чорба , дали може?
- Какво трябва да може една шкембе чорба?-озадачен попита Пани.
-Дали мога да си поръчам, имам предвид?!
-О! Да! Разбира се! Албенаааааа..............! Дай едно шкембе на човека!
Пани се върна в научния си кът и зачете наново.
-Ъхъм....ъхъм! - изкашля се някой на бара и Пани отново прекъсна научната си дейност и отиде там.
-Заповядайте! - любезно рече любителят физик. - Кажете!
-Три в едно има ли?
-Има! И пет в едно има и осем в едно има, имаме даже и дванадесет в едно.
-Това пък какво е? - с почуда попита клиента.
-Ами...картофи, кайма, лук, яйца, кисело мляко, брашно, сол, черен пипер, зеленчуков бульон и сминдух е дванадесет продукта в една мусака.
След като направи само три в едно, Пани се върна към научното си занимание. Той много обичаше физиката, но астрономията му бе по-по вкуса. Беше изчел една сюрия книги посветени на астрономията. От дете беше закърмен със списание "Космос", което изчиташе на един дъх и после препрочиташе стотици. Скоро беше ходил на Рожен в обсерваторията, където наблюдава квазари на 9-10 милиарда светлинни години разстояние от нас. Това са много стари и далечни галактики, но с мощно радио излъчване. Но всъщност искаше да гледа други неща, ама ней се.Беше си обещал, че един ден, като почине, ще отиде горе на Хъбъл и ще гледа, ще гледа до насита!
     Телефонът извъня и прекъсна процеса на интелектуализация на Пани!
-Ало! Да! Да на телефона. А? Ама вижте сега, много уважаема госпожо, нали ви казах, че когато мога, ще ви погася целия гаден кредит на куп. Гонихте ме да ми го давате, сега останаха някакви смешни пари и вие пак ме гоните, ама за да си ги взимате. Ама не ставайте смешни моля ви! Плюс това 12.12.2012 наближава и няма смисъл да си разваляме отношенията за нещо, което така или иначе няма никакво значение! Да! Дочуване и знайте, че ви обичам! Нищо, че сте мръсни бирници!
     Еми Пани нервно затвори телефона и се върна към астро-физическите си занимания. Наближаваше обяд и на нереализираният астроном му предстоеше да се заеме с други, не до там забавни и любими занимания, които обаче бяха негова съдба. Живот! Кво да го направиш? Шибана работа!

Няма коментари:

Публикуване на коментар