вторник, 21 юни 2011 г.

СПРАВ(ОО)ЧНИК ЗА БЛУЖДАЕЩИ ДУШИ - 11

Беше денят на мнимата домакиня и фестивала на закуската беше започнал от ранни зори. Бойс Волф беше застанал за своят панаирен щанд и впечатляваше минаващите със своите кнедли по радомирски. Лейди Гага беше разпънала тефтера си пред щанда на ресторант Молдовски дракон и сръчно свиваше суши със Фуго, японски водорасли, ориз сорт Утилисама и нейната малка тайна-щипка любов. Понеже Буклето беше с две леви ръце в кухнята и нямаше самостоятелен ляв щанд, се беше присламчила при Гага и й носеше черпаците. Бяха си сложили престилки с имената Дон Гагакихот и нейният оръженосец Букланчо Панса. Флореспейса се бе изтупала с най-официалната си готварска престилка на Прада и леко с два нокътя, овалваше бухтички в пудра захар.А за музикален фон си бе избрала Валкирия от Вагнер. За нищо по-грандиозно не се сещаше, което да може да пасне на нейният грандиозен бухто-талант. На щанда на Асита Тина, се предлагаха пържени филийки по тайна рецепта и палачинки Ала-Маркиза, които лично нейната приятелка Маркизата приготвяше на тефлоновите плочи и с финес и майсторлък обръщаше. Тайната рецепта на Асита Тина за пържените филийки бе, че в разбърканите яйца добавяше малко сметана и щипка пудра захар. Имаше доста голяма опашка пред техният щанд и за това Еми Пани се бе промъкнал измежду мераклиите за палачинки и филии и раздаваше рекламни флаери за своят щанд. В навалицата не забеляза, че е дал флаерче и на Маркизата. Тя отиде при Асите Тина и й каза:
-Души бе, ама тоя Пани е много нахален! иска да ни вземе клиентелата. с неговият бахур по Съчуански.
-Остави го души! Горкичкият! Сигурно пак се е отчаял, че няма кой да закусва с неговият бут по хайдушки. От както се върна от фестивалът на  вурстчетата в Бавария и нещо му стана. Миличкия Пани! Толкова ми е мъчно за него, че съм готова да му дам виртуозната си рецепта за  пържени филии, за да го изкарам от кулинарната депресия в която е изпаднал. Направо е в сатурново-тиганена дупка.-чувствено се изказа Асита.
-Аааааа.....не душка! Моля те! На твоите филийки разчитам за да вземем наградата Ути Бъчварова-Първа степен.
        На щанда до тях бе застанала Мариане Хороскопиакис-Блуждаещото око, която бе опънала своята подвижна хомеопатична аптека с лекарства за закуска и антидепресанти за закуска. И щедро раздаваше рецепти за смяна на гаджета за закуска и най-новата си творба "Как да намажеш ските на гаджето си за няколко часа". Когато я кръщавал попа, я изпуснал във вълшебната отвара на полигамията и от тогава Блуждаещото око, не може да спре да си сменя гаджетата за всяка закуска. Букле се доближи до нейният щанд и я запита.
-Госпожо Блуждаещо око, дайте ми рецепта за задържане на гадже!
-Аз такива нямам бе Букленце мило! Не искаш ли да се разделиш с някой.
-Е да беее! Аз се чудя, как да си задържа Капибарата, та камо ли да се чудя, как да го пръждосам!
-Кой е тоя Капибара?
-Ами тоя Капибара за мен, е като Тузара за Кари Братшоу. Голяма любов, ама невъзможна.-тъжно рече Букленце.
-Абе ти па!-смело започна коментарът си Блуждаещото Око.-Аз тия Тузари и Гъзари, ги сменям, като носни кърпички. Едно гадже трябва да се сменя, преди да ти е омръзнало. А на мен ми омръзват преди дъвката ми да си загуби аромата. Имам си девиз даже. (на всяка смяна на бельото-смяна на идиото)
-Така не топре!-се обади Карабината от някъде-у нас може харем, може многоженство, но не може без грижа за харем. Така не топре! Букле, ангеле мой! Ти нали обгрижва карабина и след като изхвърли дъвка?
-Аз обгрижвааааа, обгрижвааааа, много топре му обгрижва всички части на Карабинка!-с палав поглед и закачлив глас отговори Букле.
      На щанда на Палавото око се бе събрала опашка от изоставени от Окото мъже и се тъпчеха с антидепресанти безплатно.
-Ето виждате ли? И аз се грижа за харема си. Тъпча си ги с антидепресенти и даже от време на време си говоря с тях.-каза  Блуждаещото.
        От щанда на лейди Гага се чу радостен вик от някакъв екзалтиран фен.:
-Ураааааа.....сушито е готово! Насам народеееее, насам!
     Всички се бяха наредили пред щанда на Гага и на Асита и Маркизата, само изоставените депресанти стояха мирно и тихо пред щанда на Блуждаещото, а пред щанда на Бойс Волф и Еми Пани нямаше никой. Пани отчаяно се разхождаше пред щанда си преоблечен, като човекът джолан. А Бойс бе поседнал и кротко си бълбучкаше от специалната мастика за закуска с бухти.
Денят бе чудесен, no в крайна сметка наградата Златен Ути Бъчварова-първа степен, си я поделиха щандовете на Гага и Асита. Карабината си лъскаше цевта. Буклето нежно му я смазваше, а изоставените депересанти събираха сълзите си в капачки от ракия.

Няма коментари:

Публикуване на коментар