вторник, 7 юни 2011 г.

СПРАВ(ОО)ЧНИК ЗА БЛУЖДАЕЩИ ДУШИ-5

    Лейди Гага и Флореспейса бяха седнали на пейката за дискусии в парка и разнищваха темата за културната революция при блондинките. Гага беше на мнение, че при неестествените блондинки има период на бавно изчезване на интелекта, но винаги със зачатъци на такъв, а Фло твърдеше, че няма полу-блондинки, а всяка такава затъпява прогресивно, заради отношението на околния свят към тях, като всяка една рано или късно започва да чете Пауло Куелю и си прави татуировка на дупето или поне пиърсинг на пъпа. Спорът така се беше разпалил, че на Фло и се включи перката за охлаждане на процесорът, а на Гага и се отвори тетрадката на осма страница, където пишеше "Русо-гладно нема". В този миг до тях приседна мис руса духовност и рече:
-Пу да му се не види! Гладна съм. За познание съм гладна. Къде ми изчезна Куелюто? Я! И пиърсинга ми е паднал.
    Наведе се да си вдигне обицата и в този момент на дупето и лъсна татуирана пеперудка и няколко китайски йероглифа. Фло се усмихна под мустак и хвърли закачлив поглед към Гага с повдигане на веждите.
-Е! Нещо да кажеш? Аз като говоря не приказвам.-добави Фло.
-Да, но аз имам доказателство, че има и умни блондинки. Букле! Буклеееее! Ела тук да защитиш блондинския род!-каза Гага и тутакси до тях застана русокосият сърф. Гага си наплюнчи крилото и отвори тетрадката на 38 страница, където бяха въпросите за доказване на блондински интелект.
-Букле, кажи кой е първият президент на САЩ?
-Джордж Вашингтон. Безпартиен. 30 април 1789. Сменен от вицепрезидента си Джон Адамс, който е федералист на 4 март 1797.-отговори Букле.
-Колко време продължава бременността при капибарите?
-От 120 до 150 дни в зависимост от това колко пъти е бил напсуван мъжкият екземпляр преди осеменяването.-отсече русият сърф.
-Колко е населението на Китай?
-Чук, Мунк, Линк, Функ, Мик, Хонк, Кюнк.....-започна отговорът си Букле, но Гага я прекъсна:
-Не, не! Не поименно, само цифрата кажи. А за Горно Уйно ги искаме поименно.
-1 345 227 885 към 2009. Тогава за последно бях в Китай и се запознах с тях. Много мили хорица. А в Уйно са бай Иван, Гошо от Брестов Дол, баба Парка, Кайзера, дедо Асен, Маджо и Еми Пани от Вишорица, но той сега е тук.
  Чувайки името си, в същият този миг се появи мастилницата с розовите очила и запя:
-Кой сега до мен заспиваааааааа, кой целува устните мииииииииии!-в този момент се усети, че не е сам, а се е озовал пред дискусионната пейка и се сепна-Ама какво става тук? Да не правите теста за блондинки? Аз съм го правил на крилатата осмица миналия век и тя се оказа брюнетка под прикритие. Букле как се справя?
-Отлично!-отговори Фло, докато пукна едно доматче в оранжерията на Бойс Волф в пристъпа си на заядливост, който получи в следствие на правилните отговори на Букле.
  Чувайки името си, се появи и Асита Тина, която пееше "Изкарай Гано воловете", защото се подготвяше за фестивала на пеещите счетоводители и рече:
-Ама моите въпроси бяха много лесни. Къде се намира свещения грал? Колко атома има в конструкцията на Айфеловата кула и колко са петимата от РМС?
   Бойс Волф извади от оранжерията една мастика и едно подносче с малки юзчета. Приседна до пейката за дискусии, разсипа по чашките и каза:
-Това е от специалната ми реколта за наздравици за бивши, настоящи и бъдещи блондинки. Защото човек дори добре да живее, рано или късно се влюбва в блондинка и започва да храни със сиренце мишката от компютъра на своето русо изкушение. И колкото и щастлив да е бил преди това, му се налага да каже думите "миличко, не си слагай ушанката, като ми носиш мастиката от хладилника! Там не е зима, просто има малко лед в камерата"
   Така или иначе спорът завърши и се оказа, че вероятността да си тъп, не е зависим само от цвета на косата, а и от това, което има под нея. Все пак имаше леки съмнения, че перхидрола не взаимодейства по химичен път с мозъчната кора, като по този начин повлиява исхимичните мисловни реакции. Фло извади брошката и пукна една руса манекенка по силиконите. Манекенката тутакси стана с несиметричен бюст и пищейки избяга към доктор Енчев. Денят беше прекрасен и малки руси птичета пееха любовната си песен. Цветята цъфтяха с жълтите си цветове, а жълтеникавите облачета тихо бяха разперили купесто дъждовната си облачност.

Няма коментари:

Публикуване на коментар