понеделник, 6 юни 2011 г.

СПРАВ(ОО)ЧНИК ЗА БЛУЖДАЕЩИ ДУШИ-ЧЕТВЪРТА ЧАСТ

Трансформираната в паралелното измерение петорка и техният придатък къдрокосият сърф се подготвяха за поредният "Биг спирит брадър". Лейди Гага и Бойс Волф имаха рожден ден и подготвяха тортата от чери домати и тетрадки формат А4, а Флореспейса им помагаше, като се опитваше да не им пречи. Русокосият сърф беше решила да си смени името и за целта пишеше писмо до главния мюфтия. Беше решила да се прекръсти на Букле Чилик. Искаше да стане втората по величина звезда на сапунените сериали след Ферхундето и така да спечели завинаги сърцето на резаната турска карабина. Неговото сърце всъщност беше в гащите, ама няма значение! Букле искаше всичко, което се намираше във, около и покрай шалварите на карабината. Изведнъж се появи Еми Пани с една картина в позлатена рамка. Запъти се към рождениците и рече:
-Здравейте набори на Мойсей от стария завет! Тази картина я нарисувах специално за вас. Казва се "Какво вижда".
   Лейди Гага пое картината в ръце. Благодари  на мастления Пани и рече:
-Какво виждам ли? Ами тук виждам доста неща. В горния ляв ъгъл забелязвам летец, който пикира  над Пърл Харбър, докато дъвчи Карамел Му. А в десния ясно се откроява осмата дупка на голф игрището в хола на Митьо Пищова. Долу пък забелязвам две калинки с пъстри перелинки, които под дъжда вървели, песнички си пеели и обикаляли стария град на Пловдив с Камен Донев.
  Оранжерията също погледна картината и заобяснява:
-Ама Гага бе! Какъв Харбър, какви пет домата? Не виждаш ли, че тази творба е един истински парад на зеленчука? Една еманация на селското стопанство в Радомир. Я виж тия тикви  долу, я погледни бактерията Ешерхия коли как хубаво се е изпънала в тази краставица от дясно! А тази анасонлийка в долапа на свекър ми виждаш ли я? А този леко запържен бахур и яйцата по панагюрски не ги ли виждаш? 
  Гага се почеша по подвързията и рече:
-Ама ти не си добре! Какъв бахур, какви анасонлийки ти се привиждат. Я да питаме Буклето, какво ще каже.
-Амииииии.....аз тук виждам една двадесет и пет сантиметрова паламарка и черен корсар с две напращели кайсийки в дисагите. То не ви ли е ясно какво се вижда тук? И ето там в долният десен ъгъл ясно се откроява една напсувана капибара и една малка карфичка застанала до снежният човек Йети, докато се опитва да си уголеми главата до размер подходящ да се вози в Ролс Ройс.-отговори Букле в нейния привично мъдър стил.
  До картината се приближи Флореспейса, която с елегантен жест отметна своето манто Прада, извади малкият си златен монокъл и се втренчи в картината. Поогледа я и каза:
-Тук има картина, която изобразява психологическото въздействие на добротата с ефект на отмъщение. Най-добрият начин да бъдеш лош с някого е като си добър с него. Това е казано тук.
  В този момент Асита Тина изпърха с крилца и заговори:
-Добрррррре. Аз пък тук съвсем друго виждам. Има два косинуса, три тангенса и осем котангенса. Както и корен квадратен от двадесет и две и корен кръгъл от две хиляди тридесет и три. От долу има бензинова косачка и осем литра блажна боя, както и два коктейла мохито до дивата мента, която расте под лимоненото дърво върху десният бицепс на Алехандро Фернандес. А  от ляво Монсерат Кабайе гълта Коларекс, защото не може да си глътне корема след като е закусвала с Лучано Павароти. В смисъл, че го е изяла целия. Това се вижда.
   Еми Пани недоумяваше как неговата картина, представляваща пет крави отглеждани от семейство арменци в село Смилян, може да изглежда различно за всеки. Замисли се за миг и отсече:
-Отивам да нарисувам три пуйки, отглеждани от семейство сенегалци в село Сусурлево, та да видим колко ли сантиметра ще е паламарката на черния корсар тогава.

Няма коментари:

Публикуване на коментар