вторник, 28 юни 2011 г.

СПРАВ(ОО)ЧНИК ЗА БЛУЖДАЕЩИ ДУШИ - 13

Ревността никога не я свързваме с положителните емоции, но тя е неделима част от любовта, която пък от своя страна е една от най-положителните емоции. Следователно и ревността може да бъде положителна емоция или поне нужна, за да бъде пълна емоцията на любовта. Е вярно е, че ревността гнети, но пък липсата й, може да погуби любовта. И прекомерното й присъствие също може да я погуби. Въобще и изобщо ревността е много деликатна комбинация от любов и ненавист, което е полезно, само когато е добре балансирано. Тя е от онези буци в гърлото, чрез които оценяваме и изпитваме желанията си към обекта на нашата любов. Така се случи и в страната на блуждаещите души. Русокосият сърф Букле се беше подготвила за аудиенцията на своите обожатели от земята. Очакваше на гости да дойдат Капибарата и Карфичката. Карабината, който беше временно изпълняващ длъжността "Влюбеният Шекспир" беше силно развълнуван от факта и от няколко дни беше спрял да се храни с барут и само си лъскаше цевта, като я подготвяше за битка, ако се наложи. Буклето забеляза тази негативна промяна в поведението му и реши да тушира страстите, като му рече:
-Карабинке, моя мила! Не се гневи и не унивай! Те са само приятели. Бивши при това.
-Бивши, бивши, ама приятели. Баджанаци при това. Така не топре! Карабина получи разрив на бренеке от ревност.
-Спокойно, любов моя! Няма да им дам и с копито да ме докоснат. Аз съм твоя моногамен лебед. Спокойно!
-Не спокойно, не спокойно! Карабина влюбен до мушка на цев и ревнува бясно. Само ако те пипне с копито капибара или ако те боцне карфичка, ще ги застрелям.-гневно рече карабината и тихо и съсредоточено продължи да си лъска цевта и да си настройва мерника.
      Букле помисли обстойно по въпроса и се притесни, че като дойдат бившите й, ще трябва поне да ги целуне от уважение към спомените си. Но нямаше как да го обясни на карабината това и реши, че ще направи въпросната среща, като се скрие в "изповедалнята", където беше единственото място, в което тук може да останеш сам. Така и направи. Заключи се в изповедалнята и повика бившите си. На мига те се озоваха при нея и започнаха протоколните целувки. Първо Карфицата, който беше дошъл с Ролс Ройса си я целуна, а после и Капибарата. Но Капибарата леко се заигра с целувката и започна да я целува и по финката и по шверта. След около няколко стотин целувки Карфицата възропта и рече:
-Е аз ако знаех, че ще трябва да издържа това унижение и  незачитане, нямаше въобще да дойда!
-Какво иска тази карфица? Иска ли да му шляпна един шамар по микроскопичната главичка и да се залепи на задната седалка на Ролса?-гневно каза капибарата, раздразнен от това, че смутиха ерекцията му.
-Рибята, давайте будем друзей! Целувки ще има за всички!-нежно подходи Буклето към влошаващата се ситуация.
-Ако не ми дадеш да те поцелувам и аз по финката, ще си запаля Ролса и ще си тръгна. Но преди това ще наплюя този гризач и ще му оскубя четината.
        Капибарата се ядоса и реши да предприеме действия, с които да отстрани досадника и рече:
-Букле! Подай ми една лупа! Да му намеря главата на този и да го шамаросам. Ще го счупя от бой този дребноглав досадник!
        Карабината, който бе разкрил планът на своята възлюбена, беше долепил приклада си на  вратата на изповедалнята и подслушваше всичко. Беше решил да не демонстрира ревността си, но не издържа и връхлетя в изповедалнята:
-Горе ръцете, гадове мръсни! Горе копитата веднага. Никой да не пипа Букленце. Карабина луд от любов и застреля всяка карафица. Карабина сложил оптическо мерник за карфица.
-Букле, кой е този палячо?-попита капибарата-И това не са копита. Аз съм гризач, а не чифтокопитно. Това са най-нежните лапички на света. Кажи им Букленце!
-Амиииииииии...........тооооооо.....миииииииии.....-смотоляви Буклето, която видимо се бе притеснила от баджанашкият скандал.
         В този момент се появи Тедита Тани, която умееше да разрешава спорове. На средният рафт на библиотечката й кученцето бе заспало. Тя го събуди с едно кокалче и то излая два пъти.
-Сега! Аз пък да ви кажа. Разрешавала съм подобни ситуации не веднъж. В този живот е пълно с баджанаци, но някак си и с тях трябва да се оправяме. За това аз ви предлагам да си спретнете един дуел. Или гладиаторски битки. Но понеже карфичката е твърде дребен за да се бори с останалите, ви предлагам дуела да мирен. Ще играем на асоциация. Аз ще съм журито. Ще ви казвам думичка, а вие ще ми казвате с какво я свързвате. Такааааа. Да почваме! Първата думичка е любов.
-Секс.-бързо отговори капибарата.
-Мама.-рече карфичката.
-Букле.-отговори карабината.
-Втората думичка е секс.
-Секс и после изчезвам.-каза капибарата.
-Задна седалка на Ролс Ройс.-отвърна карфицата.
-Букле! И болки в кръста, но леки.-отговори карабината.
-Добрееееее! Ми то работата е ясна, но нека и Буклето да се изкаже! Букле, ти кой мислиш, че най-много те заслужава?-каза Тедита Тани и помилва кученцето на средната етажерка, което тихо си лигавеше кокалчето.
-Ама аз съм избрала вече. Защо е нужно всичко това? Карабинката е моят човек, а другите са ми само приятели. Ревността не би довела до нищо хубаво в този случай. А и трябва да се прави разлика между секс, любов и брак. Това са три различни неща. Най-хубаво е, когато се съберат на едно място. Но за всичко има време. - мъдро се произнесе Буклето и помилва карабината по цевта.
-Карабина иска брак! Карабина иска три в едно! Неочаквано добра комбинация. Кога сватба? Карабина иска Менделсон! Не може чака вече и ревнува. Това не живот така.-възропта карабината.
      Тедита Тани помисли и каза:
-Е бракът не би трябвало да се отрази на ревността. Единственият начин е, ако убие любовта, но ако е така, то по-добре да няма брак. Ако обичаш някого истински, то винаги ще го цениш и желаеш и в някакъв момент ще го ревнуваш. Ревността с повод не е излишна. Тя е доказателство за чувствата, които изпитваме. Проблем е, ако е безповодна и обсебваща, иначе си е на мястото.
        Буклето целуна за изпроводяк баджанаците на карабината и ги изпрати по живо, по здраво. Сетне грабна своят избраник и го заведе в стаята за акробатика. Там в продължение на няколко дни те доказваха чувствата си, а в следващите няколко дни карабината беше в санаториум за рехабилитация на дископатия и ставни заболявания. И така!

Няма коментари:

Публикуване на коментар